• informatika@lezer.hu
  • +36 1 450 30 40
Hírlevél feliratkozás

Virtuális magánhálózat kiépítéseA virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózat. „A technológia lényege, hogy adataink a nyílt internet kapcsolat felett közlekednek egy titkosított, elkülönített virtuális kapcsolaton keresztül. Magán jellegét az adja, hogy a VPN-en keresztülmenő adatok nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított adatcsomagokba vannak becsomagolva. A titkosítás általánosan használt szolgáltatása a VPN-nek, de titkosítás nélkül is használható, a különböző adatfolyamok elkülönítésére, vagy a hálózat logikai felépítésének egyszerűsítésére. A VPN-t gyakran használják arra, hogy a munkatársak távolról hozzáférjenek a vállalatközpont hálózatához. Az interneten keresztül biztonságos alagút építhető ki a távdolgozó számítógépe és a vállalat központjában működő VPN forgalomirányító között.

a) Telephelyek olcsó összekötése – bérelt vonal helyett

A VPN technológiát leggyakrabban telephelyek biztonságos összekötésére alkalmazzák, ha a direkt fizikai összeköttetés vagy a bérelt vonal költségei túl magasak lennének. A VPN kapcsolatok biztonságos és költséghatékony összeköttetést biztosítanak.

b) Távoli bejelentkezés a céges hálózatba (távmunka, otthonról)

Másik fő felhasználási terület a távmunka biztosítása, lehetővé teszi, hogy távolról hozzáférjünk a céges erőforrásokhoz (szerverekhez, hálózati adattárolókhoz, levelezéshez). A távolról dolgozó alkalmazott titkosított VPN csatornán keresztül csatlakozik a rendszerhez.

c) Azonosítás

A biztonságot növelhetjük úgynevezett Token-ek használatával. A Token egy olyan, pl. USB csatlakozójú eszköz, amely nélkül még a megfelelő jelszó ismeretében sem lehet a VPN kapcsolatot létrehozni, így védve hálózatunkat az illetéktelen behatolóktól.

Amit nyújtunk Önnek:

•       Kulcsra kész VPN megoldás csomagok, rövid beüzemelési idővel;
•       Egyedi igények esetén helyszíni felmérés, tervezés, ajánlat készítés;
•       Üzemeltetés, bővítés.


Megosztás
Nyereményjáték